Londen

Brexit is puzzel voor makers griepvaccin

Print
Brexit is puzzel voor makers griepvaccin

Afbeelding: iStock

De mogelijke Brexit bezorgt makers van griepvaccins veel hoofdbrekens.

Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie valt namelijk samen met de start van het griepseizoen. Bedrijven als Seqirus en Sanofi proberen daarom zo veel mogelijk vaccins in het Verenigd Koninkrijk te krijgen voor de Brexit-deadline eind oktober.

Voor de vaccinmakers levert de Brexit daarom veel stress en kosten op. Zo opende Seqirus een nieuw kantoor in Amsterdam om ook na de Brexit zijn vaccins in de EU goedgekeurd te krijgen. Het bedrijf maakt een deel van zijn vaccins in Liverpool. Daarna worden die in Spanje en België verpakt. Vanuit die twee landen moet een deel van de vaccins weer terug het Verenigd Koninkrijk in. Daarvoor verzekerde het bedrijf zich al van vrachtruimte bij luchtvaartmaatschappijen.

Concurrent Sanofi krijgt het niet voor elkaar om alle benodigde griepvaccins voor 31 oktober in het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Het Franse bedrijf ging daardoor op zoek naar een alternatief voor havenstad Dover om de vaccins het land in te krijgen. Die vond Sanofi in Newhaven aan de zuidkust van Engeland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen