Dans

Ruim 11.000 bezoekers voor Nederlandse Dansdagen in Maastricht

Print
Ruim 11.000 bezoekers voor Nederlandse Dansdagen in Maastricht

Sfeerimpressie van de dansvoorstelling ‘Bloedbanden’ in Maastricht. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

De 22ste editie van de Nederlandse Dansdagen trok ruim 11.000 bezoekers naar het festival in Maastricht. Zo’n 256 dansers verzorgden op zestien locaties in en rondom de stad voorstellingen.

Niet alleen professionals dansten mee, ook amateurs werden actief betrokken bij shows zoals bij de uitvoering van Bloedbanden (zie foto).

Op 4 oktober werden tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala de belangrijkste dansprijzen – De Zwanen – uitgereikt. Zo ontving Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, uit handen van minister Ingrid van Engelshoven de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie 2019 voor zijn rol in Redo van Shailesh Bahoran.

In 2020 organiseert Festival de Nederlandse Dansdagen voor het eerst een hele festivalweek. Maastricht staat dan van donderdag 1 t/m donderdag 8 oktober 2020 volledig in het teken van dans.

www.nederlandsedansdagen.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen