Excursie langs overblijfselen klooster St. Ludwig

Print
Excursie langs overblijfselen klooster St. Ludwig

Het voormalige Klooster St. Ludwig. Afbeelding: VVV Midden-Limburg

Vlodrop -

VVV Midden-Limburg verzorgt op zondag 27 oktober een anderhalf uur durende themawandeling rond het voormalige klooster St. Ludwig in Vlodrop-Station. Deelnemers aan deze tocht maken van 14.00 tot 15.30 uur een rondgang langs de overblijfselen van dit internaat van de Franciscaner orde.

Einde 19de eeuw waren katholieke kloosterorden niet meer welkom in (het vroegere) Pruisen. De kloosterlingen zagen zich toen genoodzaakt ergens anders hun heil te vinden. Na een aantal omzwervingen werd dit voor een Franciscaner orde uiteindelijk het buurtschap Vlodrop Station.

Het klooster is in de tussentijd verdwenen, maar niet vergeten. De kapel met bijbehorend kerkhof en de vijver in het voormalige internaatpark (benoemd als één van de Geluksplekken in Roerdalen) getuigen nog van deze vroegere tijden.

De restanten liggen op steenworp afstand van elkaar en herbergen een schat aan verhalen. De begeleide wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats schuin tegenover Hotel St. Ludwig, Station 22, Vlodrop Station. Deelname kost 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kijk hier voor meer info.