Wegwerkzaamheden rond centrum Brunssum eerder klaar

Print
Wegwerkzaamheden rond centrum Brunssum eerder klaar
Brunssum -

De werkzaamheden om het asfalt van het noordelijk deel van de weg rond het centrum te vervangen, zijn twee weken eerder klaar dan verwacht, meldt de gemeente Brunssum.

De werkzaamheden om het asfalt van het noordelijk deel van de weg rond het centrum te vervangen, zijn twee weken eerder klaar dan verwacht, meldt de gemeente Brunssum. Om de werkzaamheden af te kunnen ronden moet één weekend het hele noordelijke deel op slot. Oorspronkelijk was dat gepland voor het laatste weekend van oktober. Dat wordt nu 11 tot en met 13 oktober. De aannemer werkt vrijdag, zaterdag en zondag overdag door, zodat maandagochtend voor 6.00 uur de volledige weg weer beschikbaar is voor al het verkeer.

Omleidingen

De werkzaamheden vinden plaats tussen de St. Brigidastraat en Wilhelminastraat. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Doorvaartstraat, de Prins Hendriklaan, de Dorpstraat en de Raadhuisstraat. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. De Gemeente: „We zorgen dat voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand hun weg kunnen vervolgen langs de werkzaamheden. Alle woningen blijven via het trottoir bereikbaar. De werkzaamheden veroorzaken enige geluidshinder.”

Centrum bereikbaar

Het centrum blijft goed bereikbaar, ook voor het winkelend publiek. De parkeerplaatsen op het Koutenveld, het Alsdorfplein en het Doorvaartplein zijn voor iedereen toegankelijk. Ter hoogte van de Albert Heijn, de Kloosterstraat en het Alsdorfplein is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk, zodat er minder hinder is voor het verkeer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen