Ontsnapte tbs-er Ronald van Z. opgepakt in Parijs

Print
Ontsnapte tbs-er Ronald van Z. opgepakt in Parijs

De Pompekliniek in Nijmegen. Afbeelding: ANP

De ontsnapte tbs’er Ronald van Z., die vrijdag ontsnapte tijdens begeleid verlof in Nijmegen, is woensdag door de politie opgepakt in Parijs, bevestigt zijn advocaat Job Knoester.

De 40-jarige tbs’er was sinds vrijdag voortvluchtig. Hij ging op de fiets boodschappen doen en namhet hazenpad. Maandag verspreidde de politie zijn volledige identiteit met foto. Van Z. werd in samenwerking met de Franse politie getraceerd en opgepakt in een internetcafé.

Van Z. verklaarde dinsdag nog tegenover omroep Gelderland in een e-mail dat hij was ondergedoken vanwege misstanden in de Pompekliniek in Nijmegen. De instelling zou onderbezet zijn waardoor het personeel het te druk heeft voor goede begeleiding. Hierdoor worden verloven te vaak uitgesteld, aldus de tbs’er.

Geen nieuwe delicten

Van Z. schreef ook dat niemand hoefde te vrezen dat hij opnieuw delicten zou plegen. De rechter legde hem in 2014 onder meer tbs op omdat hij meerdere meisjes had misbruikt, na ze via internet te hebben ontmoet.

Lees ook: Tbs-kliniek Nijmegen zit in zijn maag met ontvluchtingen: ‘Drie is te veel’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen