Wedstrijden WK rugby geschrapt vanwege tyfoon

Print
Wedstrijden WK rugby geschrapt vanwege tyfoon

Het laatste groepsduel van Engeland, zaterdag tegen Frankrijk, gaat niet door. Afbeelding: AD/Getty Images

De organisatie van het WK rugby heeft twee wedstrijden die voor zaterdag op het programma stonden, afgelast vanwege de naderende tyfoon Hagibis.

De duels Nieuw-Zeeland - Italië en Engeland - Frankrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt en omgezet in een reglementaire 0-0. Naar verwachting trekt de zwaarste tropische storm van dit jaar zaterdag over Japan.

Lees ook: Miljoenen Japanners juichen om Wimpie tijdens WK rugby

Met name in de steden Tokio, Yokohama en Toyota worden problemen verwacht. De veiligheid van de teams en de toeschouwers staat voorop, zo benadrukt de mondiale rugbybond. ,,Hoewel we alles in het werk stellen om alle wedstrijden te laten doorgaan, zou het absoluut onverantwoord zijn om de teams, de fans, de vrijwilligers en alle andere mensen die betrokken zijn bij dit toernooi bloot te stellen aan deze zware tyfoon”, zegt toernooidirecteur Alan Gilpin. ,,Daarom hebben we een aantal wedstrijden gecanceld, om de veiligheid van iedereen te waarborgen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →