Wedstrijden WK rugby geschrapt vanwege tyfoon

Print
Wedstrijden WK rugby geschrapt vanwege tyfoon

Het laatste groepsduel van Engeland, zaterdag tegen Frankrijk, gaat niet door. Afbeelding: AD/Getty Images

De organisatie van het WK rugby heeft twee wedstrijden die voor zaterdag op het programma stonden, afgelast vanwege de naderende tyfoon Hagibis.

De duels Nieuw-Zeeland - Italië en Engeland - Frankrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt en omgezet in een reglementaire 0-0. Naar verwachting trekt de zwaarste tropische storm van dit jaar zaterdag over Japan.

Lees ook: Miljoenen Japanners juichen om Wimpie tijdens WK rugby

Met name in de steden Tokio, Yokohama en Toyota worden problemen verwacht. De veiligheid van de teams en de toeschouwers staat voorop, zo benadrukt de mondiale rugbybond. ,,Hoewel we alles in het werk stellen om alle wedstrijden te laten doorgaan, zou het absoluut onverantwoord zijn om de teams, de fans, de vrijwilligers en alle andere mensen die betrokken zijn bij dit toernooi bloot te stellen aan deze zware tyfoon”, zegt toernooidirecteur Alan Gilpin. ,,Daarom hebben we een aantal wedstrijden gecanceld, om de veiligheid van iedereen te waarborgen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen