Herfstwandeling WC Keescheknup rond Bingelrade

Print
Herfstwandeling WC Keescheknup rond Bingelrade

Wandelen rond Bingelrade. Afbeelding: WC Keescheknup

Bingelrade -

De jaarlijkse herfstwandeling van WC Keescheknup is op zondag 17 november. De route leidt deelnemers over autovrije wegen door de Schinveldse Bossen.

Onderweg passeren zij een monumentaal pand, het Etzenraderhuuske, beeldbepalend voor Etzenrade. Het Etzenraderhuuske is naar alle waarschijnlijkheid de overgebleven kasteelhoeve van het voormalig kasteel Etzenrade. Verder loopt de tocht ook richting het Schutterspark in Brunssum.

De rustplaats is gelegen in de Schinveldse bossen. Door dit bos lopen kaarsrechte wegen en afwateringsgreppels uit de tijd dat het gebied als productiebos werd gebruikt. Natuurmonumenten vormt de grovedennenbossen om tot natuurlijkere loofbossen. In het zuiden en oosten zijn de wandelpaden smaller en kronkeliger. Hier liggen eeuwenoude loofbossen waarvan de bodem bestaat uit löss. Nieuw dit jaar is dat deelnemers onderweg op diverse plaatsen een qr-code kunnen scannen. Op de mobiele telefoon verschijnt dan informatie over de omgeving of bezienswaardigheid.

Routes

Er zijn diverse afstanden te lopen. De route van 6 kilometer start tussen 8.00 en 14.00 uur; de route van 12 kilometer tussen 8.00 en 13.00 uur; de route van 18 kilometer tussen 8.00 en 12.00 uur en de langste route van 24 kilometer tussen 8.00 en 11.00 uur. Startplaats is het Ontmoetingscentrum Bingelrade aan de Dorpsstraat 145.

Het inschrijfgeld is voor alle afstanden 2,50 euro. Leden van een erkende wandelsportorganisatie krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting.

Voor meer informatie: heinzvamegen@ziggo.nl.