Dierbaar

Zwerfkat Joker vond na een hachelijk avontuur zijn thuis in Stevensweert

Print
Zwerfkat Joker vond na een hachelijk avontuur zijn thuis in Stevensweert

Eén oog of niet, Joker kan er prima zijn weg mee vinden. Afbeelding: Mitchell Giebels

Stevensweert -

In Stevensweert zwerven nogal wat katten rond. Hier en daar worden ze gevoerd, zo ook in de straat van Helma van der Meer. „Soms verdwijnen de katten zomaar. Frustrerend, want je gaat je toch aan ze hechten.”

Zo is Helma ook gehecht geraakt aan kater Joker, geboren in de bloembak op haar terras. „Vorig jaar februari lag hij tot mijn schrik gewond aan zijn linkeroog bij ons op de stoep. Daarna was hij maandenlang verdwenen en ik nam aan dat hij dood was. Ik besloot me niet meer zo aan de katten te hechten.”

Totdat Helma Joker tijdens een wandeling opeens ergens op een oprit zag liggen. „Hij herkende me meteen, maar was schuw geworden en zijn oog zag er akelig uit. De Kattenhulpdienst Limburg heeft hem gevangen, gecastreerd en geopereerd. Wat bleek nadat zijn oog was verwijderd? Er zat een kogeltje in! Inmiddels woont Joker bijna een jaar bij ons en gaat het fantastisch met hem. Het is een echte huiskat geworden en hij wordt zelfs wat lui en dik. Het is nog net geen theemuts, volgens mijn zus. Joker redt het prima zonder zijn oog en weet de weg goed te vinden. Ik ben blij voor hem dat het zo goed is afgelopen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen