Ontsnapte tbs’er snel terug in Nederland

Print
Ontsnapte tbs’er snel terug in Nederland

Afbeelding: ANP

De ontsnapte tbs’er Ronald van Z., die woensdagavond is opgepakt in Parijs, is naar verwachting snel terug in Nederland.

Volgens het Openbaar Ministerie is dat binnen een week geregeld, tenzij de man zich tegen uitlevering zou verzetten. Maar dat verwacht zijn advocaat Job Knoester niet, zei hij donderdagochtend.

Lees ook: Ontsnapte tbs-er Ronald van Z. opgepakt in Parijs

Van Z. is op aanwijzing van de Nederlandse politie in een Frans internetcafé gearresteerd. De tbs’er verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen. Hij ging er vrijdag tijdens een begeleid fietsverlof in Nijmegen vandoor. Hij zou zijn vlucht zorgvuldig hebben voorbereid. In e-mailcontacten met Omroep Gelderland zegt hij dat hij buiten het zicht van een begeleider van de kliniek een fietstas met kleren, eten en een kaart mee kon nemen tijdens zijn verlof.

Lees ook: Tbs-kliniek Nijmegen zit in zijn maag met ontvluchtingen: ‘Drie is te veel’

Waar Van Z. wordt opgesloten als hij weer terug is in Nederland, was donderdag nog niet duidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen