Twee jaar cel geëist tegen actrice Grives om drugs op Belgisch festival

Print
Twee jaar cel geëist tegen actrice Grives om drugs op Belgisch festival

Actrice Imanuelle Grives (midden) arriveert bij de rechtbank in Antwerpen Afbeelding: Belga

Het OM in België heeft donderdagochtend twee jaar cel en een geldboete van 8000 euro geëist tegen actrice Immanuelle Grives (34). Ze stond vandaag terecht wegens drugshandel tijdens een bezoek aan het festival Tomorrowland.

De officier eiste tegen een Amerikaanse medeverdachte (een vriendin van Grives) 18 maanden cel en een geldboete van 1000 euro. Reden voor de forse eis is het grote probleem van drugs op Belgische festivals, aldus de officier. Dat Grives verklaarde dat ze zich wilde inleven in een filmrol rol is daarbij geen verzachtende omstandigheid.

Lees ook: Wat bezielde met drugs gepakte actrice Grives op festival Tomorrowland?

Grives had codetaal verzonnen om drugs in haar administratie bij te houden, zo bleek donderdag. Ook bewerkte ze 15 gram coke met druivensuiker zodat ze meer handel te verkopen had. De 34-jarige actrice gaf in haar verhoor toe dat ze wel een hele grote voorraad drugs bij zich had om zich daarmee in te leven in haar filmrol. Ze wist niet waarom dat was. Ze wilde door middel van het experiment weten hoe het was om drugsdealer te zijn. De verkoop viel tegen, zei ze. Ze was al drie dagen op het festival en had nog maar een klant gehad die 8 pillen had afgenomen.

Xtc-pillen

Grives werd op 21 juli aangehouden op het festival. De politie vond toen meer dan honderd xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres lagen nog meer drugs.

Grives heeft alle schuld op zich genomen. Haar twee Amerikaanse vriendinnen zouden volgens haar van niets hebben geweten. Na het betalen van 5000 euro borg mocht Grives haar proces in vrijheid afwachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen