Buurt: Kasteellaan Meezenbroek Heerlen nog steeds racebaan

Print
Buurt: Kasteellaan Meezenbroek Heerlen nog steeds racebaan

Patricia Kölker en zoon overhandigden handtekeningen aan wethouder Charles Claessens. Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De Kasteellaan in Heerlense wijk Meezenbroek is nog steeds onveilig, stellen actievoerende buurtbewoners.

Tweeënhalf jaar nadat de wijk mocht meedenken over de aanpak van de Kasteellaan, constateren buurtbewoners dat de genomen maatregelen niets hebben uitgericht. Namens de wijk deed Patricia Kölker een dringend beroep op de gemeente Heerlen om ‘deze racebaan’ eindelijk echt veilig te maken.

De schoonheid heeft het bij de herinrichting gewonnen van de veiligheid, betoogden actievoerders woensdagavond in het stadhuis. Kölker, moeder van zoons van 7 en 8 jaar, gaf een lijst handtekeningen aan wethouder Charles Claessens (Verkeer, CDA). Kölker: „Ik laat mijn kinderen niet alleen naar school gaan. Ze moeten die weg over. Net als al die mensen in scootmobielen die naar de dokter en fysiotherapeuten aan de andere kant van de weg moeten.”

Claessens zei dat hij niet wil terugkijken, maar oplossingen zal zoeken. „Helaas pakken ingrepen niet altijd zo uit als ze zijn bedoeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen