Bevrijdingsconcert in kader van 75 jaar vrijheid

Print
Bevrijdingsconcert in kader van 75 jaar vrijheid

Het iconische beeld bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen van verbroedering tussen voormalige vijanden. Afbeelding: Ben Doensen

Heythuysen -

In het kader van de 75-jarige bevrijding in Zuid-Nederland, verzorgen De Leudalzangers uit Heythuysen en Harmonie Ons Genoegen uit Herkenbosch twee bevrijdingsconcerten. Na de aftrap op zondag 6 oktober in De Harch in Herkenbosch volgt het tweede concert op zaterdag 26 oktober om 20.00 uur in De Bombardon in Heythuysen.

Muziek en cultuur waren niet vanzelfsprekend in de periode tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Door de samenwerking van beide verenigingen wordt het bijzondere karakter van de muziek in die periode in dit concert tot uitdrukking gebracht. In het concert worden melodieën en marsmuziek uit die periode gespeeld, aangevuld met enkele titelsongs uit bekende oorlogsfilms.

Als afsluiting zal het legendarische Britse lied van Vera Lynn “We’ll meet again” door de zaal klinken. De entree van het concert bedraagt 5 euro. De gehele opbrengst van het concert in Heythuysen gaat naar de Stichting Veteranen Leudal, die de maatschappelijke erkenning en waardering bevordert voor de Nederlandse militairen en veteranen in het algemeen en de Leudal veteraan in het bijzonder.