Technologie

Apple verwijdert app die door actievoerders Hongkong werd gebruikt

Print
Apple verwijdert app die door actievoerders Hongkong werd gebruikt

Protesten in Hongkong. Afbeelding: EPA

Apple heeft een omstreden app die door actievoerders in Hongkong wordt gebruikt om politieactiviteit te monitoren uit zijn App Store gehaald.

De app werd aanvankelijk door de Amerikaanse technologiegigant geweigerd, toen na druk van de demonstranten toch opgenomen in de App Store en nu na enkele dagen alsnog geweerd.

Normaliter voert Apple strakke regie over zijn verkoopplatform voor apps. Dat Apple nu toch de stekker uit de app trekt, heeft volgens het bedrijf te maken met mogelijke veiligheidsrisico’s voor agenten in Hongkong.

Apple is niet de enige grote buitenlandse onderneming die moeite heeft een standpunt in te nemen ten aanzien van de slepende protestacties, die te maken hebben met de toenemende invloed van China in de voormalig Britse zakenstad. Ook gameontwikkelaar Activision Blizzard en de Amerikaanse basketbalbond NBA riepen de toorn van de actievoerders én Peking over zich uit met hun beleid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen