Wandel of speur mee tijdens de Nacht van de Nacht

Print
Wandel of speur mee tijdens de Nacht van de Nacht

Wandelen in het donker test de zintuigen. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Reuver -

Natuur- en milieuorganisaties vragen tijdens de Nacht van de Nacht, van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober, aandacht voor lichthinder en energiebesparing op verlichting. Scouting Lambertus uit Reuver en IVN de Steilrand nemen deel aan de Nacht van de Nacht met een spannende tocht en een nachtwandeling.

Scouting Lambertus heeft op vrijdag 25 oktober vanaf 20.00 uur een spannende tocht in petto in de bossen rondom het scoutinggebouw aan de Kapellerweg 15 (naast de brandweerkazerne). Buiten de eigen leden zijn ook andere deelnemers welkom.

Tijdens de nachtwandeling onder begeleiding van IVN de Steilrand worden alle zintuigen getest. De wandeling voert door bosgebied de Walsberg en start om 20.00 uur vanaf de verzamelplek op de parkeerplaats aan de bosrand van de Beeselseweg/Hovergelei, tegenover de Mariahoeve op Beeselseweg 17 in Reuver. De nachtwandeling duurt tot ongeveer 22.30 uur. De organisatie raadt aan om geen zaklamp mee te nemen. Wie er toch een mee wil nemen, kan deze het beste met rood plastic afplakken zodat de ogen in het donker goed blijven werken. Aanmelden voor de gratis nachtwandeling kan via ivndesteilrand@gmail.com. Meer informatie: www.nachtvandenacht.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen