Gratis Beweegmiddag voor volwassenen in Heel

Print
Gratis Beweegmiddag voor volwassenen in Heel

De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw van links naar rechts: Daan, Mirjam, Lia en Tineke. Afbeelding: Gemeente Maasgouw

Heel -

Wie graag meer wil bewegen en benieuwd is naar de mogelijkheden, kan zich laten informeren tijdens de gratis Beweegmiddag in de Sporthal in Heel. Op woensdag 30 oktober laten de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw van 14.45 tot 17.00 uur aanwezigen zelf ontdekken dat er voor iedereen een passende beweegactiviteit is.

Ik ben niet sportief. Ik heb niemand om mee te gaan. Ik heb geen conditie, want ik ben ziek geweest. Ik ben te oud. Ik heb geen sportkleding. De beweegcoaches van de gemeente Maasbracht hebben alle smoesjes al eens gehoord. Ze weten echter ook hoe blij mensen van bewegen worden. Beweegcoach Tineke Wilms: „Bewegen is fijn. Dat ervaart iedereen die in beweging komt. Je voelt je niet alleen fitter, je krijgt er ook goede zin van. En je leert vaak nieuwe mensen kennen. De Beweegmiddag is voor alle volwassenen in Maasgouw. Ook als je al sport kun je hier andere vormen van bewegen ontdekken en nieuwe sportmaatjes ontmoeten.”

Makkelijk bewegen

Tijdens de Beweegmiddag laten de beweegcoaches ervaren dat bewegen niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wilms: „Ook als je slecht ter been bent of al lang niet meer gesport hebt, zijn er allerlei mogelijkheden om prettig te bewegen. De workshops die we tijdens de Beweegmiddag geven, zijn geschikt voor iedereen. Je hoeft niet in sportkleding te komen, gemakkelijke kleren dragen is voldoende om mee te kunnen doen.” Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook goed voor de geest. „Samen iets doen, is altijd leuk”, vindt Tineke. „Bewegen is een goede manier om nieuwe contacten op te doen als je je eenzaam voelt. Als je je onzeker voelt en bang bent om te vallen, kan bewegen je helpen om uit je isolement te komen. Wie beweegt wordt fitter, flexibeler en stabieler, daardoor durf je er gemakkelijk zelf op uit te gaan.”

Workshop naar keuze

De Beweegmiddag begint met een gezamenlijke warming-up. Daarna gaat iedereen naar de zelf gekozen workshop. Na de pauze met een drankje en een hapje volgt de tweede workshopronde. Deelnemers kunnen kiezen uit yoga, sport en spel, stoelgymnastiek en oefeningen op de plaats voor flexibiliteit, stabiliteit, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Bij het aanmelden kan iedereen de twee workshops van zijn keuze doorgeven.

Meedoen aan de Beweegmiddag is gratis. Aanmelden kan tot 23 oktober via Daan Sliepen: daan81sliepen@hotmail.com of tel. 06-41047702 of Tineke Wilms: twilms@hotmail.com of tel. 06-41802812.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen