MVV-coach Usta zet Pieter Nys uit de selectie

Print
MVV-coach Usta zet Pieter Nys uit de selectie

Pieter Nys. Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren -

Pieter Nys (30) maakt geen deel uit van de MVV-selectie voor het duel tegen Cambuur, vrijdagavond.

De ervaren middenvelder kwam de afgelopen weken al nauwelijks in actie voor de Maastrichtenaren, maar mag vrijdag plaatsnemen op de tribune.

„Om voetbaltechnische en -tactische redenen kies ik voor andere jongens op het middenveld”, stelt MVV-trainer Fuat Usta. „We hebben een druk bezet middenveld. Iedereen moet nu knokken voor zijn plek. Vorige jaren was dat anders. Maar dat heb je met een brede selectie en zo gaat het in topsport. We zitten in een situatie dat iedereen in de spiegel moet kijken en bij zichzelf moet afvragen: ‘Wat doe ik er voor en doe ik het allemaal goed?’.”

Ook Maxime Gunst wordt opnieuw buiten de selectie gelaten. „Ik neem alleen spelers mee die ik kan gebruiken”, zegt Usta over de Belgische linksback die dit seizoen nog geen minuten maakte voor MVV. „Op zijn positie heeft Maxime vier spelers voor zich.”

MVV heeft een lange lijst afwezigen voor de strijd tegen de Friezen, die tweede staan op de ranglijst. De broers Shermar en Shermaine Martina zijn beiden op pad met het nationale team van Curaçao. Facundo Bonifazi is nog geblesseerd, Urho Nissilä heeft last van een liesblessure, Natanaël Frenoy is de afgelopen week ziek geworden en is in twee dagen vier kilo afgevallen. Joeri Schroijen is daarnaast geschorst. De Enes Mahmutovic en Lars van Meurs zijn al langer uit de roulatie en zijn nog steeds niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling MVV: Bertrams, Vermijl, Van Acker, Mares, Last, Deom, Kot, Kostons, Goppel, Van den Hurk, Vlijter

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Komt dat Schot:

Komt Dat Schot - KDS #11. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen