Grandorse equiduct geplaatst in Kronenberg

Print
Grandorse equiduct geplaatst in Kronenberg

Het equiduct verbindt de terreinen van Grandorse en de Peelbergen. Afbeelding: WK Limburg 2020

Kronenberg -

In Kronenberg is onlangs het equiduct geplaatst dat de terreinen van Grandorse en De Peelbergen met elkaar verbindt. De plaatsing van het bouwwerk vormt een mijlpaal in de voorbereidingen op het WK Limburg 2020, dat van 2 tot en met 6 september plaatsvindt.

Het equiduct is zes meter breed en heeft een lengte van 23,79 meter en is daarom in twee gedeeltes gebouwd. Er waren driehonderd bouten nodig om de twee delen met elkaar te verbinden. Het equiduct is breed genoeg om paarden en toeschouwers veilig te laten oversteken. De brug wordt de eyecatcher als toegangspoort van het WK vierspannen. Een gedeelte van de brug wordt verwerkt in één van de acht marathonhindernissen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen