Queen-musical ‘We will Rock You’ naar Heerlen

Print
Queen-musical ‘We will Rock You’ naar Heerlen

De musical ‘We will Rock You’ is in januari te zien in Heerlen. Afbeelding: TEC Entertainment

Heerlen -

De rockmusical We Will Rock You over de band Queen is begin volgend jaar ook te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Zangeres Anastacia, die een van de hoofdrollen vertolkt in de musical, is er in Heerlen echter niet bij. Haar rol wordt overgenomen door Tia Architto, die in haar geboorteland Zuid-Afrika in diverse musicals heeft opgetreden, zo heeft producer TEC Entertainment laten weten. Architto, die de rol van Killer Queen zal vertolken, was eerder te zien in onder meer The Music of Andrew Lloyd Webber, Jailhouse Rock, Sister Act, Hair en The Sound of Music.

We Will Rock You is in Heerlen te zien van 29 januari tot en met 2 februari. De kaartverkoop voor die voorstellingen gaat vrijdag van start.

Extra

De rockmusical met muziek van de populaire rockband Queen is in Nederland vanaf eind november te zien in de schouwburg van Hengelo, AFAS Live in Amsterdam en het World Forum Theater in Den Haag. Omdat de vraag naar tickets groot is, heeft de producent extra voorstellingen ingepland, niet alleen in die drie steden maar ook in Heerlen, Apeldoorn en Breda.

Futuristisch

We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 hits van de legendarische Britse popgroep met Freddie Mercury als iconisch boegbeeld. Het verhaal, geschreven door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd komt daartegen in opstand.

De originele versie ging op 12 mei 2002 in première in het Dominion Theatre in Londen en was daar ruim 4600 keer te zien. Inmiddels is de show opgevoerd op alle zes continenten, in bijna dertig landen. De voorstelling heefttot nu toe ruim twintig miljoen bezoekers getrokken.

Populair

Queen blijft, ook 28 jaar na het overlijden van Freddie Mercury immens populair. Bohemian Rapsody is met 1,6 miljard downloads de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden. De gelijknamige film kreeg vorig jaar vier Oscars.

Meer info: www.wewillrockyoumusical.com

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen