Nieuwe programma werkzoekenden Voerendaal, Simpelveld en Nuth

Print
Nieuwe programma werkzoekenden Voerendaal, Simpelveld en Nuth

Een werkzoekende als klusjesman aan de slag voor ISD Kompas. Afbeelding: De Limburger

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Nuth -

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Kompas heeft een nieuw programma voor werkzoekenden geïntroduceerd.

Talent in beeld volgt op de succesvolle Banenmarkten en ‘Kompas on tour’. Volgens participatiecoach Sven Gossen is Talent in Beeld een banenmarkt. „Maar dan andersom. Bij een reguliere banenmarkt zitten de werkgevers achter een tafel en schuiven de werkzoekenden om beurten aan. Nu schoven de werkgevers aan bij de werkzoekenden.”

Competenties

Werkzoekenden waren met een training van drie weken voorbereid. Zij leerden onder andere zichzelf te presenteren en hun competenties te benoemen.

Inwoners van de gemeenten Voerendaal, Simpelveld en postcodegebied Nuth die (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij ISD Kompas. De dienst koppelt mensen aan regionale werkgevers en ondersteunt werkzoekenden. Daarnaast ondersteunt Kompas werkzoekenden/inwoners met bijzondere bijstand en minimaregelingen

Meer informatie op de website.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen