Stein meest mantelzorgvriendelijke gemeente; Kerkrade, Venray en Sittard-Geleen verslagen

Print
Stein meest mantelzorgvriendelijke gemeente; Kerkrade, Venray en Sittard-Geleen verslagen

In het midden wethouder Hub Janssen (sociaal domein). Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Kerkrade / Eygelshoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

Stein is door Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg. Kerkrade, Venray en Sittard-Geleen grepen naast de titel.

Volgens het platform verdient de gemeente Stein de eretitel vanwege de structurele aandacht voor (jonge) mantelzorgers. Ook communiceert de gemeente goed met mantelzorgers. De afgelopen jaren heeft de gemeente extra geïnvesteerd in ondersteuning en waardering. Eerder dit jaar werd de gemeente Stein geselecteerd als één van elf gemeenten in Nederland die deel mogen nemen aan het programma ‘In voor mantelzorg-thuis’.

Boom

Met de eretitel ontvangt Stein ook een ‘mantelzorgboom’. Die Lindeboom zal in november rond de Dag van de Mantelzorg worden geplant. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats om aandacht te vragen voor mantelzorgers en het behalen van deze mijlpaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen