Willibrord van Beek waarnemend burgemeester in Gennep

Print
Willibrord van Beek waarnemend burgemeester in Gennep

Willibrord van Beek (r) neemt de felicitaties van Gouverneur Theo Bovens in ontvangst.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Gouverneur Theo Bovens heeft een waarnemend burgemeester benoemd voor de gemeente Gennep. Met ingang van 14 oktober neemt Willibrord van Beek (70) tijdelijk de post van de vertrokken burgemeester Peter de Koning over.

Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

De gouverneur heeft zijn besluit tot aanstelling van Willibrord van Beek als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep genomen nadat hij een gesprek voerde met een delegatie van de gemeenteraad van Gennep. Gezamenlijk is geconcludeerd dat Van Beek goed past in het profiel van de waarnemend burgemeester, waarover de gouverneur heeft overlegd met het gemeentebestuur van Gennep. De onlangs opgestapte burgemeester van Gennep, Peter de Koning, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van 1 november 2019 ontslag te willen verlenen.

De waarneming van het burgemeestersambt van Gennep door Willibrord van Beek zal voortduren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. De benoemingsprocedure voor een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Gennep wordt begin 2020 opgestart. Naar verwachting pakt de nieuwe burgemeester van Gennep nog voor het zomerreces zijn werkzaamheden op.

Willibrord van Beek is een ervaren bestuurder. Hij was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Daarvoor was hij van 2012 tot 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. In 2006 was hij VVD fractievoorzitter in de Tweede Kamer der Staten-Generaal en in de periode 1998 tot 2012 lid van diezelfde Tweede Kamer. Eerder was hij actief in de lokale en provinciale politiek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen