Mercedes snel in vrije training Japan, Verstappen vijfde

Print
Mercedes snel in vrije training Japan, Verstappen vijfde

Lewis Hamilton Afbeelding: EPA

Max Verstappen is het raceweekeinde in Japan begonnen met een vijfde plek in de eerste vrije training. Hij kwam met 1.30,046 een ruime 1,3 seconde tekort op Valtteri Bottas, de snelste man van de vrijdagochtend.

Achter de Fin klokte zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton de tweede tijd, gevolgd door Sebastian Vettel en Charles Leclerc in hun Ferrari’s, die om en nabij de seconde toe moesten geven. Verstappens teamgenoot Alexander Albon noteerde de zesde tijd.

Tyfoon

De opbouw naar de Grote Prijs van Japan kent een ander ritme dan gebruikelijk. Door voorspeld noodweer op zaterdag, als gevolg van de tyfoon Hagibis, besloot de organisatie de derde vrije training te schrappen en de kwalificatie uit te stellen naar zondagochtend. Daardoor hebben de coureurs één sessie minder om te komen tot de juiste afstellingen, en worden kwalificatie en race op één dag afgewerkt. Op zaterdag is het circuit van Suzuka om veiligheidsredenen verboden terrein voor publiek en media.

Lees ook: Tyfoon verontrust Verstappen niet: mijn speedboot staat standby

De eerste vrije training verliep onder droge omstandigheden en bij een temperatuur van 26 graden. Verstappen kwam tot 22 rondjes. Later vandaag is de tweede en laatste vrije training in Japan. Verstappen gaf donderdag aan dat een podiumplek zijn doel is voor zondag. Afgelopen drie jaar werd hij in Suzuka twee keer tweede en eenmaal derde.

Video: De Limburger