Open Universiteit zoekt Heerlense 65-plussers in onderzoek over social media

Print
Open Universiteit zoekt Heerlense 65-plussers in onderzoek over social media

Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Hoensbroek -

Onderzoekers van de Open Universiteit in Heerlen zijn op zoek naar 65-plussers voor gesprekken over het gebruik van social media.

Op de afdeling gezondheidspsychologie van de Open Universiteit zijn onderzoekers bezig met een project om social media gebruik (zoals Facebook, WhatsApp of Skype) bij 65-plussers te vergroten. Om erachter te komen wat ouderen nodig hebben om hiervan gebruik te maken, willen de onderzoekers met de 65-plussers woonachtig in de gemeente Heerlen in gesprek gaan.

Aanmelden

Het groepsgesprek vindt naar eigen voorkeur plaats op 23 of 29 oktober op de Open Universiteit aan de Valkenburgerweg 177 in Heerlen en zal maximaal twee uur duren. Aanmelden voor het gesprek of eventuele vragen stellen kan bij onderzoeker Rosa Krause via mail (rosa.krause@ou.nl) of telefoon (045-5762479). Eventuele reiskosten worden vergoed en de deelnemers krijgen als dank een cadeaubon van 10 euro.

Op Zuyd Hogeschool in Heerlen loopt een project om ICT-toepassingen in te zetten tegen eenzaamheid. Daarbij kijken de studenten ook naar social media. Op verzoek van de gemeente Heerlen kijken studenten hoe ICT gebruikt kan worden om eenzaamheid te bestrijden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →