Verdachten liquidatie Eindhovense crimineel op vrije voeten

Print
Verdachten liquidatie Eindhovense crimineel op vrije voeten

Dennis Struijk werd in 2017 geliquideerd Afbeelding: Politie

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De rechtbank in Den Bosch heeft twee verdachten van betrokkenheid bij de liquidatie van de Eindhovense crimineel Dennis Struijk op vrije voeten gesteld. Deze week zocht de politie in Weert naar sporen in deze zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechter-commissaris gevraagd het voorarrest van de twee te verlengen, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

De mannen uit Zaandam (28 en 31 jaar) waren afgelopen maandag opgepakt. Volgens de politie worden zij ervan verdacht direct bij de liquidatie betrokken te zijn geweest. De politie zoekt nog een derde verdachte.

Struijk werd in augustus 2017 in Best opgewacht en doodgeschoten nadat hij bij een kennis op bezoek was geweest. De 35-jarige Eindhovenaar was een bekende van de politie en was al zeker twee keer eerder doelwit van een liquidatiepoging.

Bewakingsbeelden

De politie gaat ervan uit dat ten minste drie mensen betrokken zijn geweest bij de liquidatie. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen hem opwachten en een van hen het vuur opent. De derde betrokkene zat te wachten in de vluchtauto, die na de schietpartij uitgebrand is teruggevonden.

Afgelopen dinsdag zocht de politie in een vijver in Weert tevergeefs naar sporen in deze zaak.

Lees ook: Duikers vinden in Weert geen concrete sporen in moordzaak Dennis Struijk

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen