Meer gedetineerden in één cel in Limburgse gevangenissen

Print
Meer gedetineerden in één cel in Limburgse gevangenissen

De penitentiaire inrichting in Roermond Afbeelding: John Peters

Evertsoord / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De gevangenissen in Roermond en Sittard gaan meer gevangenen op één cel huisvesten om zo extra plekken te creëren. De cellen worden niet verbouwd, maar krijgen een stapelbed in plaats van een gewoon bed.

Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) . In beide gevangenissen worden momenteel al incidenteel meer gevangenen op een cel gezet. De mogelijkheid wordt echter uitgebreid en structureler ingezet omdat er een tekort is aan capaciteit.

De inrichting Ter Peel in Evertsoord gaat gebouwen die nu worden gebruikt voor gevangenen met weinig toezicht, gebruiken voor reguliere gevangenen. De capaciteit blijft onveranderd op 306 staan. In Roermond komen er per 1 november 12 extra plekken bij doordat cellen dubbel gebruikt worden. De capaciteit groeit daarmee naar 240 plaatsen. In Sittard gaat de uitbreiding per 1 januari in. Daar gaat het om 17 extra plekken, waarmee de inrichting onderdak kan bieden aan 323 gedetineerden.

Personeel

Onder meer om de bijna dertig extra gedetineerden op te kunnen vangen moet de DJI op zoek naar 45 nieuwe medewerkers. Op 2 november is voor alle drie de Limburgse gevangenissen samen een selectiedag in Ter Peel. Maximaal 140 geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden. Het is volgens een woordvoerder voor het eerst dat de drie Limburgse gevangenissen samen personeel werven.

Economie

Begin dit jaar hielden Roermond en Ter Peel, die onder dezelfde directie vallen, wel al samen een selectiedag die snel was volgeboekt. De nieuwe zoektocht naar personeel is volgens de DJI nodig omdat er door de groeiende economie meer medewerkers een baan buiten de gevangenis hebben gevonden. Ook wil de organisatie vooruitlopend op de vergrijzing van het personeelsbestand vers bloed opleiden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen