Dennis Storm te gast op eerste editie Changemakers Festival op Museumplein Kerkrade

Print
Dennis Storm te gast op eerste editie Changemakers Festival op Museumplein Kerkrade

Dennis Storm is te gast tijdens de eerste editie van het Changemakers Festival in Kerkrade. Afbeelding: Mark Thurman

Kerkrade / Eygelshoven -

Columbus, Cube en Continium houden op het Museumplein te Kerkrade de eerste editie van het Changemakers Festival op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Tijdens dit festival ontdekken bezoekers actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van design, innovatie, duurzaamheid en wetenschap, die het verschil kunnen gaan maken.

Wetenschappers, designers en andere experts laten in onder andere lezingen, workshops en exposities zien met welke projecten voor de toekomst zij bezig zijn. Op zaterdag is vanaf 17.00 uur een avondvullend programma voor volwassenen met als speciale gast Dennis Storm. Op zondag is jong en oud van 10.00 tot 17.00 uur welkom. Zie de website voor het complete programma en tickets. De tickets voor het festival bieden ook toegang tot Columbus, Cube en Continium.

Ontwikkelingen

Zaterdagavond is er vanaf 17.00 uur een programma voor volwassenen. In festivalsfeer maken bezoekers kennis met innovatieve ontwikkelingen, die ons leven in de toekomst gaan beïnvloeden. Zo praten food designer Chloé Rutzerveld, Saskia Goetgeluk van Brightlands en Gertjan Meeuws in een talkshow over de toekomst van ons voedsel. Rob van den Berg van Space Expo geeft antwoord op de vraag: wanneer gaan we naar Mars? Team MARCH van TU Delft presenteert hun exoskelet, een stap dichterbij een rolstoelloos straatbeeld. Forensisch experts vertellen over de toekomst van hun vakgebied. De Venlose pianist Willem Suilen zorgt samen met gitarist Giovanni di Carlo voor jazzy vibes en op de klanken van een dj en beelden van een vj kan later op de avond worden gedanst.

Dennis Storm

Speciale gast op zaterdagavond is voormalig programmamaker en presentator Dennis Storm. Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal drie jaar uit een koffer geleefd. Tijdens het verblijven in hotels heeft hij zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. In zijn nieuwe boek Weg ermee en tijdens het Changemakers Festival deelt hij zijn visie op minimalisme.

Familiedag

Jong en oud zijn welkom op zondag van 10.00 tot 17.00 voor de familiedag van het Changemakers Festival. In workshops gaan bezoekers aan de slag met het bouwen van een eigen robot en met ecoschuim. Testen of je spaceproof bent, kan met een rondje in een echte astronautentrainer. In de interactieve sessie ‘Vooruit naar Vroeger’ nemen Jos Laugs en Paul Buysers deelnemers mee naar de wereld van morgen en hoogleraar Anorganische Biomaterialen Pamela Habibovic vertelt over gezond ouder worden met regeneratieve geneeskunde. Een gitarist laat horen hoe de 3D-geprinte gitaar van Brightlands klinkt. De gitaar, die op Pinkpop 2019 gesigneerd is door diverse internationale artiesten, is ook te zien tijdens het festival.

Voor de zondag zijn familietickets verkrijgbaar, waarmee twee volwassenen met maximaal drie kinderen voor 46 euro alle activiteiten van het festival en alle instellingen op het Museumplein bezoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen