Dier van de week: babykonijnen

Print
Dier van de week: babykonijnen

De babykonijnen waar het om gaat. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week; babykonijnen.

Leukste kenmerk?

„Alle jonge dieren zijn vertederend om te zien, maar deze acht babykonijnen hebben door hun grote oren en mooie kleur een enorme aantrekkingskracht. Ze zijn tam en worden graag aangehaald.”

Wat hebben ze nodig?

„Deze konijnen zijn kruising Franse hangoren en dit is een van de grote konijnenrassen. Zij passen nu nog met gemak op je hand maar gaan opgroeien tot grote konijnen. Qua huisvesting is het belangrijk dat hun verblijf groot genoeg is en dat ze hierin de ruimte hebben om op hun achterpoten te staan en om hun poten te kunnen strekken. Een grote ren, of de mogelijkheid om in een afgesloten tuin of woonkamer rond te kunnen huppelen is een must. Daarnaast is het hebben van een maatje heel erg belangrijk.

Waarom een maatje?

Konijnen zijn sociale dieren en hebben het gezelschap van een soortgenoot nodig om gelukkig te zijn. We plaatsen deze babykonijnen enkel bij mensen die bereid zijn meerdere konijnen te adopteren of bij mensen die al een konijn hebben. Hen vragen we om met hun eigen konijn bij ons langs te komen zodat onze medewerkers de dieren aan elkaar kunnen koppelen.

Wat voor baas zoeken jullie?

We zoeken mensen met een voorliefde voor grotere konijnen. Het is belangrijk dat hun toekomstige baasje over goede huisvesting beschikt en deze tamme rakkers voldoende aandacht kan geven. De konijnen zijn nog jong genoeg om te wennen aan andere huisdieren en aan kinderen en zijn daarom eigenlijk voor heel veel mensen geschikt.

Zoek jij één, of meerdere, konijnen? Neem dan contact met limburg@dierenbescherming.nl