VPRO Tegenlicht Meet Up in Heerlen in teken van ‘bullshitbaan’.

Print
VPRO Tegenlicht Meet Up in Heerlen in teken van ‘bullshitbaan’.

Afbeelding: ING Image

Heerlen / Hoensbroek -

De vijftiende VPRO Tegenlicht Meet Up vindt plaats op dinsdag 22 oktober vanaf 19.30 uur in Café Pelt aan het Pancratiusplein in Heerlen. De bijeenkomst staat in het teken van ‘mijn bullshitbaan’.

Na het vertonen van de VPRO Tegenlichtdocumentaire ‘Mijn bullshitbaan’ zal Jan Gooren een korte inleiding houden over zijn persoonlijke ervaringen. „Het is niet zo dat ik een bullshitbaan had, in ieder geval was dat niet de reden waarom ik het roer in mijn carrière omgegooid heb. Vanuit mijn huidige professie (personal coach) heb ik wel regelmatig te maken met mensen in een bullshitbaan. Met name mensen die daarin vastlopen”, vertelt hij. Na zijn inleiding gaan deelnemers over dit thema met elkaar in gesprek.

Bullshitbaan

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Waarom stoppen we niet gewoon met die bullshitbanen? Is het fenomeen van dit soort banen ook in onze omgeving herkenbaar? Wat zijn de persoonlijke ervaringen? Of is die twintig procent wat overdreven en is het werken in (grote) organisaties wel altijd best zinvol omdat het bijdraagt aan het ‘product’ of ‘resultaat’ van het grotere geheel? En hoe zit het buiten ons werk? Is dat ook ‘bullshit’ of zijn er voldoende mogelijkheden voor een zinvol bestaan?

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →