VPRO Tegenlicht Meet Up in Heerlen in teken van ‘bullshitbaan’.

Print
VPRO Tegenlicht Meet Up in Heerlen in teken van ‘bullshitbaan’.

Afbeelding: ING Image

Heerlen / Hoensbroek -

De vijftiende VPRO Tegenlicht Meet Up vindt plaats op dinsdag 22 oktober vanaf 19.30 uur in Café Pelt aan het Pancratiusplein in Heerlen. De bijeenkomst staat in het teken van ‘mijn bullshitbaan’.

Na het vertonen van de VPRO Tegenlichtdocumentaire ‘Mijn bullshitbaan’ zal Jan Gooren een korte inleiding houden over zijn persoonlijke ervaringen. „Het is niet zo dat ik een bullshitbaan had, in ieder geval was dat niet de reden waarom ik het roer in mijn carrière omgegooid heb. Vanuit mijn huidige professie (personal coach) heb ik wel regelmatig te maken met mensen in een bullshitbaan. Met name mensen die daarin vastlopen”, vertelt hij. Na zijn inleiding gaan deelnemers over dit thema met elkaar in gesprek.

Bullshitbaan

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Waarom stoppen we niet gewoon met die bullshitbanen? Is het fenomeen van dit soort banen ook in onze omgeving herkenbaar? Wat zijn de persoonlijke ervaringen? Of is die twintig procent wat overdreven en is het werken in (grote) organisaties wel altijd best zinvol omdat het bijdraagt aan het ‘product’ of ‘resultaat’ van het grotere geheel? En hoe zit het buiten ons werk? Is dat ook ‘bullshit’ of zijn er voldoende mogelijkheden voor een zinvol bestaan?

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen