Dansen, sporten en zweten voor het goede doel

Print
Dansen, sporten en zweten voor het goede doel

Iedereen kan 20 oktober meedoen voor het goede doel. Afbeelding: Froxx

Horst -

Oktober staat in het teken van borstkanker. Daarom houdt Feesterij en Danserij Froxx aan de Venrayseweg 116 in Horst op zondag 20 oktober een Pink Party Zumba Marathon van 10.00 tot 12.00 uur om te sporten, dansen, zweten en doneren.

Het idee is om samen letterlijk in actie te komen om het leed een beetje te verdelen, te verzachten en om onderzoek te financieren. Vorig jaar werd er gezamenlijk € 2.650,- opgehaald. De organisatie streeft naar minimaal hetzelfde bedrag, maar liefst nog meer. Daarom roepen ze iedereen op om deel te nemen. Supporters zijn ook welkom. Er is geen entree, maar een donatie voor het goede doel zou mooi zijn.

Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Elk jaar overlijden nog steeds meer dan drieduizend mensen aan de gevolgen ervan. Pink Ribbon, onderdeel van KWF Kankerbestrijding, heeft al meer dan tweehonderd onderzoeken op het gebied van borstkanker gefinancierd. Om nog meer onderzoek te kunnen doen zijn ze onder andere afhankelijk van de opbrengsten van acties zoals de Pink Party Zumba Marathon.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen