Man na zelfverbranding bij rechtbank naar brandwondencentrum

Print
Man na zelfverbranding bij rechtbank naar brandwondencentrum

Afbeelding: Cord Beckmann

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De man die zichzelf vrijdagochtend voor de rechtbank in Roermond in brand stak, is met zware verwondingen opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk. Eerder vrijdag was hij al naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil over de identiteit van de man niets zeggen, omdat het mogelijk om een zelfmoordpoging gaat. Volgens de politie zijn de verwondingen zeer ernstig. „Wat de man dreef weten we niet. De vraag is of we nog met hem kunnen praten”, zei een woordvoerder.

Man na zelfverbranding bij rechtbank naar brandwondencentrum
Foto: De Limburger

Lees ook: Beveiligers blusten man voor rechtbank Roermond: ‘Hij zag er slecht uit’

Volgens een woordvoerder van de rechtbank had de man een zaak lopen bij de rechtbank. „Maar die zaak diende niet vandaag.” Wat de man tot zijn wanhoopsdaad dreef, is niet bekend.

De rechtbankmedewerkers die ingrepen en mensen die het zagen gebeuren, kregen vrijdag slachtofferhulp. Op het moment waarop de man zich met benzine overgoot en in brand stak, was het erg druk voor de rechtbank. Het gebouw van de rechtbank was vrijdag gewoon open en alle geplande zaken gingen door.

Opgeschrikt

Burgemeester Rianne Donders van Roermond schreef vrijdag in een verklaring dat Roermond is opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis. "Uiteraard is dit voor het slachtoffer zelf, maar ook voor alle omstanders die het hebben zien gebeuren, een verschrikkelijke en afschuwelijke ervaring. Het is op dit moment ongewis of het slachtoffer zal herstellen. Maar zeker is, dat de impact van een dergelijke ervaring groot en heftig is, op iedereen die er deel en ongevraagd getuige van was. Ik wens iedereen daar sterkte bij."

Persoon steekt zichzelf in brand bij rechtbank Roermond - 11 oktober 2019 (Bron: Track ‘88). Video: Track ‘88