‘Ook Duitse filialen Thomas Cook overgenomen’

Print
‘Ook Duitse filialen Thomas Cook overgenomen’

De incheckbalie van Thomas Cook Airlines op het vliegveld van Düsseldorf. Afbeelding: Reuters

Na de Britse en Belgische reisbureaus van Thomas Cook, wordt nu ook een deel van de Duitse filialen overgenomen. Touroperator RTK neemt de zevenhonderd vestigingen over die het bedrijf samen met Thomas Cook had, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De curator van de Duitse dochters van het Britse Thomas Cook probeert eigenlijk een koper te vinden voor het hele failliete bedrijf. De overname van de zevenhonderd vestigingen door partner RTK was echter ‘zinvol voor alle partijen’. Hoeveel banen er door de stap gered worden, schrijft Handelsblatt niet.

Thomas Cook, een van de grootste reisconcerns ter wereld, viel eind vorige maand om. Het vakantie-imperium kampte al langer met financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen.

Ook de Nederlandse tak van Thomas Cook is bankroet verklaard. De curator hier is nog bezit met het onderzoeken of een doorstart mogelijk is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →