Rustig bellen

Telefooncellen keren terug in raadhuis Beesel

Print
Telefooncellen keren terug in raadhuis Beesel

Afbeelding: Getty Images

Reuver / Beesel -

Waar ze bijna nergens meer te zien zijn, gaat de gemeente Beesel ze weer plaatsen: telefooncellen. Twee stuks. Ze komen in het gemeentehuis.

Het verzoek komt van de ambtenaren. Ze voeren soms vertrouwelijke gesprekken met inwoners, waarbij bijvoorbeeld persoonsgegevens worden gedeeld. Dat is lastig met de open werkplekken in de hedendaagse kantoortuin, omdat collega’s (ongewild) meeluisteren.

Privacy

Voor de beller is het niet prettig en niet wenselijk, omdat die geen rustig telefoongesprek voert. Maar ook niet voor de collega’s en zeker niet voor de burger, wiens privacy in het geding is. Om vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren, wijken ambtenaren soms uit naar de patio, de gang of de trap bij de personeelsingang.

Proef

Na een succesvolle proef met een verplaatsbare telefooncel, gaat Beesel twee telefooncellen aanschaffen. Ze hebben de vorm van een ouderwetse telefooncel, maar missen een telefoon. Die moet de ambtenaar zelf meenemen. Totale kosten: 13.334 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen