Turken beschieten Amerikaanse troepen in Syrië

Print
Turken beschieten Amerikaanse troepen in Syrië

Amerikaanse militaire voertuigen bezig aan hun aftocht uit het noordoosten van Syrië. Afbeelding: AD/AP

Amerikaanse troepen in de buurt van de Syrische grensstad Kobani zijn beschoten door Turks artilleriegeschut. Dat heeft een woordvoerder van het Pentagon vrijdag gezegd. Er zijn geen gewonden gevallen.

,,De explosie vond plaats op een paar honderd meter van een gebied dat bij de Turken bekendstaat om de aanwezigheid van Amerikaanse troepen’’, zei marinekapitein Brook DeWalt in een verklaring na het incident, dat vrijdagavond plaatsvond.

Verdedigen

Volgens DeWalt zijn er geen Amerikaanse troepen gewond geraakt en hebben de Amerikanen zich niet teruggetrokken uit Kobani. DeWalt waarschuwde de Turken ervoor te zorgen dat ze geen operaties uitvoeren die de Amerikanen ertoe dwingen zich te verdedigen.

Lees ook: Wat je moet weten over de Turkse inval in Syrië

Volgens het Turkse ministerie van Defensie waren de Amerikanen geen doelwit. In een verklaring zegt het departement dat Turkse militairen Koerdische troepen in Kobani heeft aangevallen nadat die beschietingen met machinegeweren en mortieren hadden uitgevoerd.

Het is voor het eerst dat een Amerikaanse basis in de vuurlinie ligt sinds de start van het Turkse offensief woensdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen