‘HEMA drukte kosten door minder personeel’

Print
‘HEMA drukte kosten door minder personeel’

Afbeelding: Getty Images

In juli en augustus heeft HEMA minder personeel laten werken om de loonkosten te drukken. Trouw meldt op basis van eigen onderzoek dat het bedrijf zo probeerde het zoveelste verlies te beperken.

De krant citeert uit een e-mail aan ruim vijftig filiaalmanagers in het zuiden van het land. De regiomanager schrijft daarin dat in de periode van half juli tot begin augustus „door alle filialen (..) minder salariskosten ingezet dienen te worden”. De reden: „We geven meer uit aan salariskosten dan dat de omzet stijgt”.

HEMA werd een jaar geleden overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn, die het bedrijf een betere toekomst beloofde. Maar volgens Trouw kampt HEMA nog altijd met een torenhoge schuldenlast, een erfenis van de vorige eigenaar Lion Capital.

Afgelopen juni werd bij HEMA een nieuwe cao van kracht, met veel lagere lonen voor nieuwe medewerkers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen