Breaking Bad-acteur Robert Forster (78) overleden

Print
Breaking Bad-acteur Robert Forster (78) overleden

Afbeelding: EPA

In zijn woonplaats Los Angeles is vrijdag (lokale tijd) acteur Robert Forster overleden, meldt de BBC. De 78-jarige Forster is onder meer bekend van zijn rol in de film Jackie Brown van Quentin Tarentino. Voor de rol van Max Cherry in Jackie Brown kreeg hij een Oscarnominatie in de categorie beste mannelijke bijrol.

Forster is ook bekend door zijn rol als sheriff Frank Truman in de serie Twin Peaks en zijn optreden in de tv-serie van Breaking Bad. Zijn collega’s hebben via Twitter bedroefd gereageerd op het overlijden. Zo schrijft Samuel L. Jackson, die met hem in Jackie Brown te zien was: „Rest in peace. Een klasse act/acteur.” Bryan Cranston noemt Forster een „geweldige man en een volleerd acteur”. De twee ontmoetten elkaar op de set van de film Alligator in 1980 en werkten daarna samen in Breaking Bad en de vrijdag op Netflix verschenen spin-off El Camino.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen