Video: Met een dienblad bokbier door de moddersloot, dat is bokkenollen

Print

Bokkenollen in Griendtsveen. Video: De Limburger

Griendtsveen -

Voor de 22e keer vindt in Griendtsveen het WK Bokkenollen plaats. De opdracht: zo snel mogelijk een hindernisparcours afleggen met een dienblad bokbier.

120 teams. Evenzoveel dienbladen met een flesje en vier gevulde glazen bokbier. Een hindernisparcours. Al 22 jaar op rij vormen die ingrediënten de basis voor een ludiek evenement in Griendtsveen: het wereldkampioenschap Bokkenollen. Wie na het afleggen van het parcours van een kilometer nog de meeste inhoud in de glazen heeft, mag zich wereldkampioen noemen.

Video: Met een dienblad bokbier door de moddersloot, dat is bokkenollen

Het weekend dat volgt op de eerste maandag van oktober- waarop traditioneel het eerste bokbier wordt getapt in herberg De Morgenstond, staat bij de dorpelingen al jaren in de agenda aangekruist. Ook zaterdag deed weer het maximaal aantal teams mee.

Bokkenollen is een -zo noemt de organisatie het zelf- uit de hand gelopen actie die in 1998 is gestart om geld in te zamelen voor het gouden jubileum van biljartvereniging TBK. In de jaren daarna werden ook andere verenigingen bij het evenement betrokken.

Zondag is er een parcours voor kinderen, met limonade in plaats van bier: het WK limonollen.

Video: Met een dienblad bokbier door de moddersloot, dat is bokkenollen
Populair onderdeel van het WK Bokkenollen: de moddersloot. Foto: Mara van den Oetelaar