IVN-cursus over de sterrenwereld

Print
IVN-cursus over de sterrenwereld

De cursus is bedoeld voor mensen die meer van de sterrenhemel willen weten. Afbeelding: IVN Geysteren-Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

IVN Geysteren-Venray verzorgt in het najaar de cursus sterrenwereld, bedoeld voor mensen die meer van de sterrenhemel willen weten. De cursus start op 5 november en bestaat uit vijf lesavonden in de Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray en een bezoek aan de sterrenwacht in Asten.

Na de startavond staan 12, 19 en 26 november en 10 december gepland. De cursustijden zijn van 20.00 tot 22.30 uur. Tijdens het bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht kunnen de cursisten kennismaken met het Pieterse Planetarium. Naast het geven van informatie en uitleg over de verschillende hemellichamen en hun bewegingen, zal in de cursus veel tijd besteed worden aan het zich oriënteren op en het waarnemen van de sterrenhemel. De volgende onderwerpen komen aan bod: sterren en sterrenbeelden, ligging aan de hemel, dagelijkse en jaarlijkse bewegingen aan de hemel, naamgeving van sterren, het zonnestelsel, kometen en meteoren, de Dierenriem, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, Donkere Materie en Energie, Gravitatiegolven, het werken met de sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien en computerprogramma’s voor sterrenhemel-simulatie. Aanmelden voor de cursus kan tot 20 oktober via secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl. Het cursusgeld bedraagt 55,- euro voor niet-leden en 40,- euro voor leden. De aanmelding is pas definitief als het cursusgeld is overgemaakt. Meer informatie: Emile Weijters, docent, tel. (040) 207 56 70 of e-mail: e1000acmw@gmail.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen