Brugklassers bezoeken ruimtevaartshow André Kuipers

Print
Brugklassers bezoeken ruimtevaartshow André Kuipers

André Kuipers vertelt tijdens zijn show over zijn leven als astronaut. Afbeelding: Paul Bergen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Alle 344 brugklassers van alle afdelingen van College Den Hulster gaan op dinsdag 29 oktober naar de nieuwe ruimtevaartshow van André Kuipers in Theater De Maaspoort in Venlo. De toegang wordt volledig betaald door de Cultuurkaart. De leerlingen krijgen daarmee de kans om het levensverhaal van een echte astronaut live mee te maken.

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. Kuipers wordt naast astronaut gezien als ambassadeur van de aarde. André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij desgewenst in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart. Tijdens zijn educatieve show in De Maaspoort zal André Kuipers ingaan op de thema’s duurzaamheid en motivatie/inspiratie. De anderhalf uur durende show begint om 10.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen