Verstappen al na 14 ronden klaar in Japan door touché met Leclerc

Print
Verstappen al na 14 ronden klaar in Japan door touché met Leclerc

Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Japan voortijdig beëindigd. De Nederlandse Formule 1-coureur stuurde zijn Red Bull na veertien ronden de garage in.

De bolide van Verstappen had te veel schade geleden door een aanrijding vlak na de start met Ferrari-rijder Charles Leclerc.

De uitvalbeurt is een zware tegenvaller voor Verstappen, die ook al een matige kwalificatie afwerkte en de vijfde tijd neerzette. In de voorgaande drie jaren was de Limburger steeds op het podium geëindigd op het circuit van Suzuka. In 2016 en 2017 was hij zelfs tweede.

Teruglezen: Verstappens race van ronde tot ronde

Goede start

Verstappen had wel een goede start. Hij haalde in de eerste bocht Lewis Hamilton (Mercedes) in en probeerde daarna Leclerc buitenom te passeren en op te schuiven naar de derde plaats. De Monegask gaf weinig ruimte en raakte de bolide van Verstappen, die van de baan gleed en achteraan moest sluiten om de race te kunnen voortzetten.

De wedstrijdleiding besloot Leclerc niet onmiddellijk te straffen voor zijn manoeuvre, hetgeen een woedende reactie van Verstappen uitlokte. ‘’Wat? Waar had ik heen kunnen gaan? Hij reed tegen mijn auto aan!’’, riep hij door de boordradio.

Aanmodderen

Vervolgens klaagde de Limburger over zijn auto, die schade had opgelopen. Hij had problemen bij het remmen en kon maar weinig snelheid maken. Na een aantal ronden aanmodderen in de achterhoede, gaf de teamleiding van Red Bull opdracht aan Verstappen de strijd te staken.

Het is zijn tweede uitvalbeurt van dit seizoen. Hij haalde ook in de Grote Prijs van België het einde niet. Verstappen won dit jaar wel twee grands prix, in Oostenrijk en Duitsland.