Vrouwen Westa winnen sleutelduel bij SKF met grote cijfers

Print
Vrouwen Westa winnen sleutelduel bij SKF met grote cijfers

Afbeelding: Getty Images

Wessem -

De vrouwenhoofdmacht van Anytime Fitness/Westa is na een 1-5 uitzege bij SKF Veenendaal weer helemaal terug in de race voor een top vier plek en play-off wedstrijden.

Karlijn van Lierop, die haar beste wedstrijd van het seizoen speelde, had een groot aandeel in de Westa-zege. Met overwinningen op Jacintha de Hoop en bovenal Melanie Bierdrager, die tot zaterdag zes van haar zeven partijen won, zette de tiener haar grote potentie, eindelijk daadwerkelijk om. Westa -kopvrouw Li Nan Sun haalde weer haar gebruikelijke topniveau en won ook haar beide partijen. Emma v.d. Zanden wist een van haar twee potten in winst om te zetten.

Trainer-coach Marc Bosma was na onverwacht grote 5-1 overwinning in het sleutelduel tegen SKF in zijn nopjes. SKF is met Scylla immers een directe concurrent van Westa in de strijd om plaats vier op de ranglijst. Door de eclatante zege in Veenendaal deelt Westa nu de vierde plaats met Scylla Leiden. “Dat team heeft komend weekend thuis nog inhaalduel tegoed tegen VTV, de nummer drie van de ranglijst. Ik verwacht niet dat Scylla dat duel gaat winnen. Maar ook als dat gebeurt blijft onze uitzicht op plek vier gewoon goed, gelet op ons restprogramma”, oordeelde Bosman.

Eerste divisie

In de eerste divisie mannen zette koploper Veerhuis Wessem/Westra een reuzenstap richting kampioenschap en terugkeer naar de eredivisie door in Lochem de nummer twee van de ranglijst, De Toekomst, in een marathonpartij van vijfenhalf uur met 7-2 te verslaan. Daardoor telt Westa nu twaalf punten voorsprong.

De gouden Wessemse formule van één ervaren oude rot en twee jeugdige talenten bleek ook in Lochem te werken. Kopman Arturs Reinholds won drie partijen evenals de zeer sterk spelende Barry Berben (14). Jelle Moris (14) dolf het onderspit tegen Rutger Carlese en Emine Ernst (16) maar had geen kind aan Emine’s vader, Erik Ernst: 3-0.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →