Fontijn kapot na kwijtraken wereldtitel: ‘Ik waan me in een slechte film’

Print
Fontijn kapot na kwijtraken wereldtitel: ‘Ik waan me in een slechte film’

Nouchka Fontijn op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Afbeelding: AFP

Boksster Nouchka Fontijn zweefde na de WK-finale in het Russische Oelan-Oede tussen uitersten. ,,Ik voelde me wereldkampioen, maar een uur later was ik mijn eerste WK-goud alweer kwijt.”

De 31-jarige Schiedamse werd na haar duel met Lauren Louise Price uit Wales door de jury aangewezen als winnares op punten: 3-2. Terwijl ze klaar stond voor de medailleceremonie maakte de omroeper bekend dat de boksbond van Wales een protest had ingediend tegen de uitslag.

Grote onzekerheid

Na bijna een uur van grote onzekerheid kreeg Fontijn te horen dat Price alsnog als wereldkampioene in de klasse tot 75 kilogram was uitgeroepen. De nummer twee van Rio 2016 vluchtte daarna het stadion uit en liet de prijsuitreiking voor wat het was.

,,Ik ben echt heel erg teleurgesteld”, liet Fontijn in een korte reactie via de Nederlandse boksbond weten. ,,Ik waande me in een slechte film, die ook nog eens steeds slechter werd. Ik voelde me wereldkampioen, maar een uur later was ik mijn eerste WK-goud alweer kwijt. Ik hoorde plotseling veel gejuich uit de kamer waar de delegatie van Wales zat. Toen wist ik genoeg en ben ik de hal uitgelopen. Ik kon het niet meer opbrengen om naar de ceremonie te gaan.”