Tweede dode door ingestort Hard Rock hotel in New Orleans

Print
Tweede dode door ingestort Hard Rock hotel in New Orleans

Afbeelding: AP

Reddingswerkers hebben een tweede dode gevonden in de puinhopen van het Hard Rock Hotel in de Amerikaanse stad New Orleans. Het bijna voltooide gebouw stortte zaterdag grotendeels in terwijl tientallen bouwvakkers aan het werk waren.

Bij het drama vielen twintig gewonden. Een persoon wordt nog vermist.

Volgens de plaatselijke autoriteiten is de zoekactie naar de vermiste man en mogelijk nog meer slachtoffers gestaakt omdat het in New Orleans (Louisiana) donker werd. Bij daglicht wordt de reddingactie weer hervat.

Lees ook: Bijna voltooid hotel in New Orleans ingestort

Het pand, dat in het voorjaar van 2020 zou worden opgeleverd, is momenteel levensgevaarlijk om te doorzoeken. De bovenste acht verdiepingen van het hotel met 350 kamers zijn grotendeels ingestort en lagere etages zouden onstabiel zijn.

Vliegtuig

Volgens ooggetuigen was er aanvankelijk niets aan de hand op de bouwplaats langs een drukke straat. ,,Maar plotseling hoorde ik het geluid van een laag overkomend vliegtuig. Daar leek het op. Daarna zag ik dat betonplaten op het dak van het hotel begonnen te glijden en op straat belandden.’’ Weer een andere getuige zag mensen op Canal Street ‘rennen voor hun leven’.

De brandweer en politie kunnen nog niets zeggen over de oorzaak. ,,Onze prioriteit ligt bij het zoeken naar de vermisten. We laten drones rondvliegen om de boel te inspecteren’’, aldus een zegsman van de brandweer.

Risico

De enorme bouwkranen op het dak van het hotel zouden volgens omstanders ‘heen-en-weer wiegen’. Of er een risico is dat de kranen omvallen, is nog onduidelijk. Evenmin is helder of het bedrijf, dat verschillende aannemers liet bouwen aan het pand, zich heeft gehouden aan voorgeschreven constructies en veiligheidseisen.