Duitse politie bevrijdt in Nederland ontvoerde vrouw (22) uit auto, drie verdachten vast

Print
Duitse politie bevrijdt in Nederland ontvoerde vrouw (22) uit auto, drie verdachten vast

Afbeelding: Gerhard Seybert - Fotolia

Een speciale eenheid van de Duitse politie heeft zaterdagavond een 22-jarige Poolse vrouw bevrijd die vrijdagnacht was ontvoerd uit een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer. De vermeende ontvoerders, drie Polen van 26, 27 en 32 jaar, zijn aangehouden.

De verdachten worden voor de onderzoeksrechter geleid, melden Duitse media. Een van hen dwong de vrouw vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen met hen mee te gaan, verklaarden getuigen tegenover de Nederlandse politie. Die informeerde haar Duitse collega’s omdat de wagen waarin ze verdwenen, een VW Golf, in de richting van de Duitse grens reed.

Spoor

Een eerste spoor leidde naar een meergezinswoning in Bergheim bij Keulen. Terwijl speciale eenheden een bestorming voorbereidden, zagen politiewaarnemers de vluchtwagen rijden op de snelweg A57 (Nederlands-Duitse grens bij Gennep naar Keulen, red.) in de richting van Krefeld.

Een van de speciale politie-eenheden volgde het voertuig, dwong de bestuurder omstreeks 21.00 uur te stoppen ter hoogte van Willich en bevrijdde de vrouw. De Poolse bestuurder van de wagen en een landgenoot werden gearresteerd. Beide mannen raakten daarbij lichtgewond.

Elf personen

Daarna volgde een huiszoeking in de woning in Bergheim, waar zich elf personen bevonden. Die moesten zich allemaal identificeren. Aan de hand van hun persoonsgegevens kon de derde verdachte worden ingerekend.

Over de achtergrond van de ontvoering kon de Duitse politie zondag nog niks zeggen.