Koeman: ‘We kunnen niet steeds de pannen van het dak spelen’

Print
Koeman: ‘We kunnen niet steeds de pannen van het dak spelen’

Ronald Koeman. Afbeelding: ANP

De terugval bij Oranje in de tweede helft van het gewonnen duel met Wit-Rusland in Minsk (1-2) kwam gedeeltelijk door gemakzucht. Dat zei bondscoach Ronald Koeman in een eerste, korte reactie bij de NOS.

„We leidden wat slordig balverlies waaruit ook het doelpunt van Wit-Rusland viel. Er stonden bij dat doelpunt ook drie aanvallers tegen slechts twee verdedigers. Misschien denken ze bij ons dat Virgil van Dijk alles kan, maar dat kan niet altijd. Frenkie de Jong had iets moeten doen en Daley Blind had bij dat doelpunt naar binnen moet knijpen. Hij stond aan de buitenkant te dekken.”

Lees ook: Oranje zet dankzij Wijnaldum reuzenstap op weg naar EK voetbal

Ontevreden

Koeman maakte na afloop een ontevreden indruk. „Nee, boos ben ik niet. Er zijn altijd verbeterpunten en we weten ook dat het allemaal beter moet. Maar we hebben wel in deze interlandperiode weer zes punten gehaald. Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen en daarna lekker snel naar huis.”

Koeman denk dat ook het slechte veld meespeelde dat Oranje tot moeizaam spel kwam. ,,Maar misschien zijn we niet zo ver dat we elke wedstrijd de pannen van het dak kunnen spelen. Maar hoe we er nu voor staan, als koploper in de poule, ben ik heel tevreden.”

Of fans vast tickets voor het EK kunnen boeken? ,,Ja daar kun je wel vanuit gaan. Eerst een punt in Noord-Ierland halen en anders kunnen we het thuis afmaken.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #11. Video: De Limburger