Harmonie De Drie Horens Horn viert 100 jaar met galaconcert

Print
Harmonie De Drie Horens Horn viert 100 jaar met galaconcert

De harmonie uit Horn viert het eeuwfeest met een galaconcert. Afbeelding: Harmonie De Drie Horens

Horn -

Na het openingsfeest op het kasteel van Horn, een boekpresentatie, een scholenproject en een reünie(orkest) voor oud-leden volgt op zondag 3 november het muzikale hoogtepunt van het honderdjarige jubileum van Harmonie De Drie Horens: een galaconcert in Theater De Oranjerie met solisten Fenna Ograjensek en Gé Reinders.

Tijdens de matineevoorstelling om 15.00 uur brengt het harmonieorkest een muzikale show met de gastsolisten. De dirigent van het Jeugdorkest, Ad Lamerigts, arrangeerde speciaal voor dit concert The Sound of Silence van Simon & Garfunkel. De jeugdleden en leerlingen vormen letterlijk en figuurlijk het begin van deze bewerking die gezongen wordt door Fenna Ograjensek. Het orkest uit Horn en sopraan Ograjensek zijn geen onbekenden voor elkaar, zij werkten in het verleden al vaker succesvol samen. In een licht klassiek programma voor de pauze met werken van onder andere Gershwin en Dvorák, verwijst El Camino Real (de koninklijke weg) van Alfred Reed als afsluiting van het eerste gedeelte naar de 100-jarige geschiedenis van de vereniging en het vaandel dat na de oprichting geschonken werd door Z.K.H. Prins Hendrik der Nederlanden. Na de beginjaren met de Engelstalige band Girls Walk By, onder andere op Pinkpop en diverse buitenlands podia, legde Gé Reinders zich later vooral toe op het theater en het Limburgs dialect waarvoor hij onlangs de Veldeke Oeuvreprijs ontving. Blaosmuziek bracht hem nationale roem en dit stuk ontbreekt niet in het programma van dit jubileumconcert. Speciaal voor deze gelegenheid schreef hij samen met arrangeur Sandor Hendriks het lied ‘Hongerd Jaor Biejein’ over het wel en wee van de vereniging met enkele verwijzingen naar zijn eerdere muziekstukken. De première van deze compositie vindt plaats tijdens deze voorstelling. De theatershow is geschikt voor jong en oud. Kaarten kosten 20,- euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Theaterhotel De Oranjerie: www.theaterroermond.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen