Koerden kondigen deal aan met Syrisch leger

Print
Koerden kondigen deal aan met Syrisch leger

Mensen kijken bij de Turks-Syrische grens naar de rookpluimen die het resultaat zijn van het oorlogsgeweld. Afbeelding: EPA

De Koerden in het noordoosten van Syrië hebben een deal met het Syrische leger aangekondigd over de inzet van militairen.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en de Syrische regering willen het Turkse leger verdrijven uit het noordoosten van Syrië, dat door Koerden wordt gecontroleerd.

„Om deze agressie tegen te gaan, hebben wij een overeenkomst bereikt met de Syrische regering”, meldt de Koerdische regionale regering op Facebook. „Het Syrische regeringsleger kan nu rond de Syrisch-Turkse grens worden ingezet om de troepen van de SDF te ondersteunen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen