Presentatie fotoboek ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’

Print
Presentatie fotoboek ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’

De Molenstraat omstreeks 1910; een van de vele foto’s die in het boek voorkomen. Afbeelding: Archief Math Ramakers

Weert -

Producent Math Ramakers van de dvd-serie ‘Weert, zoals het was’ presenteert op zaterdag 2 november een fotoboek met de titel ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’. De boekpresentatie vindt plaats in café-zaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert, aanvang 13.00 uur.

De presentatie van het boek wordt ingeleid via een korte foto-videoproductie. Het fotoboek ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’ vertelt in meer dan driehonderd foto’s het verhaal hoe de binnenstad van Weert in ruim honderd jaar is veranderd. Gebouwen, die lang het beeld en de sfeer van de stad hebben bepaald, zijn verdwenen. Denk aan de stadsschool, het pensionaat St. Louis in de Schoolstraat, het Gasthuissteegje, het Morregat en het ‘Sint Joseph gebouw en kapel’ op de Wilhelminasingel. De foto’s van vroeger staan op de linkerpagina; de rechterpagina geeft een beeld van de huidige situatie. In één oogopslag zijn niet alleen de veranderingen zichtbaar, maar ook de wijzigingen in functie en stratenpatroon. Math Ramakers: „Voor veel oudere Weertenaren zal dit boek een feest van herkenning zijn, terwijl nieuwkomers en de Weerter jeugd een inkijk krijgen in het Weert van vroeger. De uitgave verbindt op een unieke manier het verleden en heden.”

Bestellen

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Na de presentatie is er gelegenheid het fotoboek bij voorinschrijving te bestellen en te betalen (€ 28,50). Ter gelegenheid van deze bijeenkomst is bij aankoop van het boek de dvd ‘Weert zoals het was’ een speciale uitgave gratis. Het fotoboek kan ook per e-mail gereserveerd worden: infomath@ziggo.nl. Na 18 november is het te koop bij diverse boekhandels en lectuurshops à € 34,50. De uitgave is slechts in een beperkte oplage verkrijgbaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen