Kermis

Nog even zwieren en zwaaien op de Gennepse kermis

Print
Nog even zwieren en zwaaien op de Gennepse kermis

Zwaaien en zwieren in de herfstvakantie op de Gennepse kermis. Afbeelding: Peter Gommans

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het is kermis in Gennep. Traditioneel is de Niersstad de laatste plaats in de regio waar de exploitanten de tenten opslaan en de attracties opbouwen. Jong en oud vermaakt zich sinds zaterdagmiddag op de Gennepse kermis. Op het Jan Lindersplein staan de attracties voor de kleine kermisbezoekers. Het vertier voor de grotere jeugd en volwassenen is te vinden op het Europaplein.

Zondagmiddag was de kermis een trekpleister. Het warme najaarsweer lokte velen naar de beide kermisterreinen in Gennep. De schooljeugd viert herfstvakantie, en kan nog tot en met woensdag zijn hart ophalen. Donderdag en vrijdag staan de attracties stil. In het weekend is er de nakermis en kan er nog twee dagen tot middernacht gezwaaid en gezwierd worden. Op zaterdag wordt het volksvermaak om 14.00 uur hervat met de prikkelarme kermis. Tot 16.00 uur draaien de attracties op aangepaste snelheid, gaat het volume omlaag en zijn felle, flitsende lichten gedoofd. Na de prikkelarme kermis draait alles weer op volle toeren, totdat op zondagavond het vermaak tot stilstand komt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen